Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

- Πλήρης φυτοκάλυψη οικίας εξ ολοκλήρου με αναριχητικά φυτά !! Πρέπει να τονισθεί ότι κυριαρχεί δυστυχώς η λανθασμένη εντύπωση πως τα αναριχητικά φυτά καταστρέφουν τις τοιχοποιίες , ενώ στην ουσία κάνουν ακριβώς το αντίθετο , λειτουργούν ως επιπλέον μόνωση!! Ετσι το καλοκαίρι το κτίριο διατηρείται δροσερό ( δεν περνάει η θερμότητα εύκολα μέσα) ενω τον χειμώνα ( η θερμότητα εγκλωβίζεται μέσα ) διατηρείται πιο ζεστό !




2 σχόλια:

  1. Και η υγρασια που προκαλειται απο τα φυτα? Το οτι τα αναρριχωμενα φυτα οπως πχ ο κισσος και το σβαιτς αναπτυσσουν ριζες πανω στις τοιχοποιιες ανοιγοντας διοδο για την υγρασια να εισελθει, για να μην αναφερω τη ζημια στο χρωμα και στο σοβα... Ενταξει, μας αρεσουν τα φυτα και η αισθητικη εικονα αλλα τα αναρριχωμενα φυτα πιο πολυ ζημια προκαλουν παρα καλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς την ίδια άποψη με εσάς ενστερνίζονται οι περισσότεροι άνθρωποι , καθώς δεν γνωρίζουν τα πραγματικά ωφέλη των μεθόδων αυτών. Πρέπει επίσης να τονίσω ότι η ζημιές στον σοβά προκαλούνται εξ ολοκλήρου εξαιτίας κακοτεχνιών στην μέθοδο εφαρμογής του χρώματος και του σοβά στην τοιχοποιία. Δεν παρατηρώ κάποια ζημιά στην τοιχοποιία στην φωτογραφία :

      http://prasinesdiadromes.blogspot.gr/2013/10/blog-post_9703.html

      και είναι εξ ολοκλήρου καλυμμένος ο τοίχος με φυτά... καλό θα είναι να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά πριν κατακρίνουμε κάτι... Θα σας παραπέμψω σε ένα ενδιαφέρον σχετικό άρθρο (από μελέτες επιστημόνων και μηχανικών) για να μην μακρηγορώ.

      http://www.patris.gr/articles/12988?PHPSESSID=#.UonV2sTxqDW

      Απο το άρθρο : Τα αναρριχητικά φυτά επίσης συμβάλουν:

      Στην μείωση των επιπέδων ραδιενέργειας.

      Ελαττώνουν την σκόνη, ρύπους και μικροοργανισμούς που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα.

      Συμβάλουν στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας από μικροοργανισμούς που προκαλούν ασθένειες.

      Καταστέλλουν την υπερθέρμανση της πόλης ελαττώνοντας έτσι την απελευθέρωση τοξικών ουσιών στην ατμόσφαιρα.

      Οι πολυκατοικίες θα ήταν πιο δυνατές και θα αντέχανε στον χρόνο.




      Διαγραφή